Kurumsal Haberler

Kurban Konservelerinin Türkiye Genelinde Dağıtımına Başlandı

09/10/2019 PAYLAŞ:

Bu yıl “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla yürüttüğü kampanyaya büyük destek gören Türk Kızılay, yurtiçi için 19 ayrı kombinada kestiği kurbanlıkların etlerini konserve haline getirdi. Konserve haline getirilen kurban etlerinin bir bölümünün Türkiye genelindeki dağıtımına ise başlandı.
 
2007 yılından bu yana Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen ve yıl boyunca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban eti ulaştırma uygulamasıyla ile dikkatleri üzerine çeken Türk Kızılay, yurtiçi için verilen kurban hisselerinin etlerinden 1 milyon 100 bin adet konserve üretti. Üretilen konservelerin ilk kısmı ise ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere İzmir’den törenle uğurlandı. İlk aşamada 7 bölgeden 28 şehre gönderilen kurban konserveleri, Kızılay şubeleri aracılığıyla ve gönüllülerle birlikte ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılacak.
 
“En büyük teşekkürü bağışçılarımıza ediyoruz”
 
Sevkiyata hazırlanan konservelerin tırlara yüklenmesine eşlik eden Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, “Türk Kızılay'ın farklı bir uygulaması var. Yurt içinde kesmiş olduğu kurbanları konserve haline getirip yıl boyunca mağdur ve muhtaç kişilere dağıtıyoruz. Bugün de tesislerde yapımı tamamlanan 98 bin 600 konserveyi 7 bölgeden 28 ilimize gönderiyoruz. İlk etapta 28 kente gidecek olan bu TIR'lar, yapılan dağıtım planlamalarıyla ülkemizin her tarafındaki ihtiyaç sahiplerine kapı kapı dolaşılarak ulaştırılacak. En büyük teşekkürü buradan bağışçılarımıza ediyoruz. Onların sayesinde milyonlarca ihtiyaç sahibine el uzatma fırsatı bulduk. Kendilerine minnettarız.” dedi. Altan, bu yıl ilk defa 5 ve 10 kilogramlık konserve hazırladıklarını, bunları afet anında aş evlerine ulaştırmak için depolarda bekleteceklerini bildirdi.
 
Genel Müdür Altan, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte TIR'ları el sallayarak uğurladı. İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki et entegre tesisinde düzenlenen törende Genel Müdürü Altan’a, Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özer, Şube Başkanları, yöneticileri ve gönüllüler eşlik etti.